Verlichting auto bij mist Menu sluiten
Onderhoud

Verlichting auto bij mist

Als het donker is of als het mistig weer is, moet u op uw autoverlichting kunnen rekenen. Bij mist op de weg, bent u verplicht om uw mistlicht aan te zetten. Maar wanneer dient u verder uw mistlicht in te zetten? En hoe zorgt u ervoor dat uw autoverlichting u niet in de steek laat?

Wanneer zet u uw mistlicht aan?

Soms is er wat dauw op de weg, maar ziet u nog genoeg om veilig te kunnen rijden. Maar wanneer gebruikt u uw mistlicht? De meeste auto’s hebben voor en achter een mistlicht. Het mistlicht wat vooruit schijnt mag alleen worden ingezet bij dichte mist, heftige regen of vallende sneeuw. Het mistlicht wat de auto’s achter u zien, dient slechts gebruikt te worden als u minder dan 50 meter voor u uit kan kijken op de weg. En alleen bij mist of vallende sneeuw, niet bij een stevige regenpartij.

Onterecht gebruik van uw mistlicht

Omdat een actief mistlicht vrij veel licht geeft, kan dat verstorend overkomen. Als u uw mistlicht niet op de juiste momenten inzet, riskeert u een boete van € 140,-.

Kapotte autoverlichting

Ook wanneer uw autoverlichting niet goed is onderhouden en niet correct werkt, kan u beboet worden. Dat kan variëren van € 90,- tot € 140,-.

Controle via uw Carxpert autobedrijf

Voorkom een boete en bewaak uw veiligheid met een regelmatige controle van uw autoverlichting. Zoek een CarXpert autobedrijf bij u in de buurt voor een controle en/of de nodige autoverlichting (zoals een koplamp of stadslicht).