Tachograafspecialisten toegevoegd aan DiagnoseXpert netwerk

TachograafspecialistenVDO Tachografenspecialisten Blom en Bosselaar (Apeldoorn en Lochem), Idee Systems (Eindhoven) en Info Instruments (Breda) sluiten zich aan bij de formule DiagnoseXpert van GroupAuto. 

TechnoVaria De Jong (Amsterdam en Leiden) maakt al langer deel uit van het DiagnoseXpert netwerk. Deze vier bedrijven  vormen samen het VDO Partnernetwerk van wereldwijd marktleider in tachografen Continental Automotive. Deze specialisten begeleiden o.a. CarXpert bedrijven bij het ijken, verzegelen en afmelden van (digitale) tachografen.

Zij ondersteunen de VDO Tachograaf Service Partners, zo’n 300 RDW-erkende installateurs, met technische adviezen, reparatieservice en commerciële adviezen. Gezien recente wetgeving, waarbij ook de meeste bestelauto’s verplicht een tachograaf moeten hebben, is er veel vraag naar inbouw van deze apparatuur waarvoor men gecertificeerd dient te zijn. De vier Tachograafspecialisten begeleiden naast de CarXpert bedrijven ook de TopTruck bedrijven intensief bij het ijken, verzegelen en afmelden van (digitale) tachografen. GroupAuto zal onder meer met een call center werken om de klanten naar haar netwerk te trekken, iets dat zij al eerder succesvol deed met gesubsidieerde inbouw-roetfilters.

Freek Blekxtoon, directeur van GroupAuto: “de inbouwmarkt voor bestelauto’s is booming gezien de nieuwe wetgeving. De overheden gaan binnenkort scherp controleren nu ook de digitale tachograafsystemen volwassen zijn, en de boetes zullen de vraag ernaar snel laten groeien. Wij zijn erg blij dat deze topspecialisten nu ook DiagnoseXpert worden, omdat zij samen het unieke partnernetwerk van de marktleider, VDO (voorheen Siemens VDO), vormen. Met Continental Automotive Nederland, de leverancier van de VDO producten, hebben wij ook op andere vlakken een verregaande en succesvolle samenwerking. Gezamenlijk zullen zij met onze formulemanagers Eric Hoet en Willem Nijhof de TopTruck en CarXpert netwerken in de gelegenheid stellen om de inbouw van tacho’s naar zich toe te trekken. Veel TopTruck bedrijven zijn overigens al erkend installateur.”

DiagnoseXpert is de snelgroeiende Specialistenformule van GroupAuto, waar -binnen in allerlei disciplines- de toppers samenwerken. Professionele marketing, een gezamenlijke profilering naar de reparatiemarkt waaronder lease en fleet en een directe en hechte partnership met de systeemfabrikant vormen de basis voor het succes. Het DiagnoseXpert netwerk ontwikkelt zich zo tot de ”Automotive Superleague”, en is al in diverse disciplines marktleider.  Volgens Blekxtoon worden er op korte termijn nog meer nieuwe leden gemeld.
  
CarXpert en TopTruck als erkend installateurs
Volgens formulemanager Willem Nijhof mag een tachograaf alleen worden ingebouwd en geijkt door een RDW erkend tachograaf installateur. Na de installatie moet de tachograaf worden verzegeld en komt er een installatieplaatje op. Elke twee jaar moet een tachograaf worden geijkt en gecontroleerd, een extra contactmoment dus met de eigenaar van de bestelauto. Nijhof: “De nieuwe DiagnoseXperts begeleiden de TopTruck en CarXpert bedrijven om deze diensten in hun eigen regio aan te kunnen bieden en zo hun service uit te breiden met het oog op extra klantenbinding. CarXperts kunnen de inbouw ook prima bij een al RDW gecertificeerde collega-TopTruck laten verrichten.
 
Digitale tachografen
De moderne digitale tachografen maken overigens geen gebruik meer van een schijf maar van een intern geheugen met een persoonsgebonden bestuurderspas. Er moet door zowel de bestuurder als de eigenaar van het voertuig worden gecontroleerd of de tachograaf nog wel goed werkt. Indien een tachograaf defect is mag hij worden vervangen door een Tachograaf Service Partner die hem voor garantieafhandeling of ruil aanbiedt aan één van de vier VDO-specialisten. De voertuigeigenaar kan dan een verklaring van onoverdraagbare gegevens verkrijgen bij de Tachograaf Service Partner. Ook kan hij hier terecht voor de apparatuur en software die benodigd is om aan de wettelijke verplichting te voldoen gegevens uit de tachograaf en van de bestuurderspas uit te lezen en te bewaren.

Terug naar het nieuwsoverzicht
 

Het laatste nieuws van CarXpert

  • Wijziging wegenbelasting voor oldtimers

    Per 1 januari 2014 gelden er nieuwe regels voor oldtimers, voor wat betreft de motorrijtuigenbelasting (MRB). Waar eerst een oldtimer na 25 jaar vrijgesteld werd van motorrijtuigenbelasting (MRB), zal dat per begin volgend jaar pas na 40 jaar zijn. Lees meer >>

  • Nieuwe Europese bandenlabels

    Per 1 november 2012 zijn bandenlabels verplicht in de Europese regelgeving voor alle banden voor personenwagens en lichte en zware bedrijfsvoertuigen die vanaf 1 juli 2012 worden geproduceerd. Door de toevoeging van een bandenlabel wordt het voor een consument duidelijker aan welke eisen een band moet voldoen en waar een bepaald kenmerk voor staat. Uiteindelijk kan de consument zelf beter bepalen welk type band hij wil aanschaffen. Lees snel meer >>

Bekijk alle nieuwsitems >>

Zoek een CarXpert bij u in de buurt