E-Learning CarXpert beschikbaar voor Indonesie

In Medan op Sumatra, Indonesië is in januari 2010 een uniek project gestart. Op aanvraag van de stichting PUM stelde CarXpert het complete e-learningprogramma ter beschikking aan een technische school.

E-LearningHonger
Met het e-learningprogramma van CarXpert wordt een grote honger naar technische kennis gestild. Want er rijden wel moderne auto’s op Sumatra, maar de kennis van de techniek ontbreekt veelal. Met behulp van Google Chrome werd het complete e-learningprogramma vertaald in Bahassa, de voertaal in Medan. Groepen van 18 monteurs volgen met tussenpozen steeds trajecten van  12 weken van een steeds hoger niveau. Twee dagen van hun zesdaagse werkweek krijgen de monteurs theorielessen aan de hand van het CarXpert e-learningprogramma. Dat draait op de laptop van de trainer, die het op een groot scherm projecteert.

Opleidingscentrum
De school in Medan is onderdeel van een groot autobedrijf op Sumatra met 6 vestigingen, dat auto’s repareert en wast.  ’s Lands wijs, ’s lands eer: er gelden strenge regels, want wie niet oplet tijdens de les is zijn baan kwijt. Het autobedrijf heeft de ambitie om in de toekomst met de hulp van CarXpert als technisch opleidingscentrum te gaan functioneren.

Op bijgevoegde foto ziet u de cursisten met projectbegeleider namens PUM, de heer D. van Straaten.

Terug naar het nieuwsoverzicht
 

Het laatste nieuws van CarXpert

  • Wijziging wegenbelasting voor oldtimers

    Per 1 januari 2014 gelden er nieuwe regels voor oldtimers, voor wat betreft de motorrijtuigenbelasting (MRB). Waar eerst een oldtimer na 25 jaar vrijgesteld werd van motorrijtuigenbelasting (MRB), zal dat per begin volgend jaar pas na 40 jaar zijn. Lees meer >>

  • Nieuwe Europese bandenlabels

    Per 1 november 2012 zijn bandenlabels verplicht in de Europese regelgeving voor alle banden voor personenwagens en lichte en zware bedrijfsvoertuigen die vanaf 1 juli 2012 worden geproduceerd. Door de toevoeging van een bandenlabel wordt het voor een consument duidelijker aan welke eisen een band moet voldoen en waar een bepaald kenmerk voor staat. Uiteindelijk kan de consument zelf beter bepalen welk type band hij wil aanschaffen. Lees snel meer >>

Bekijk alle nieuwsitems >>

Zoek een CarXpert bij u in de buurt