Ruitenwissers regelmatig controleren

Veilig op weg houdt ook in dat u goed zicht moet hebben en dus een schone ruit. Daarom is het van groot belang dat u regelmatig uw ruitenwissers controleert op slijtage en ook vervangt. Vervanging is zeker 1x per jaar nodig en als u veel kilometers maakt zelfs 2x per jaar.

Uw ruitenwissers zijn aan vervanging toe wanneer ze bijvoorbeeld haperen, strepen achterlaten of geluid maken bij het wissen. Versleten ruitenwissers kunnen uiteindelijk ook uw ruit beschadigen. Bij twijfel over de conditie van uw ruitenwisser is uw CarXpert garage graag bereid uw wissers te controleren op slijtage maar ook of ze op de juiste wijze gemonteerd zijn.

Mochten uw ruitenwissers aan vervanging toe zijn of wilt u uit voorzorg nieuwe ruitenwissers laten monteren kan dat. CarXpert kan diverse eerste montage merken leveren zoals: Valeo, KCW en Champion.

Terug naar de kennisbank

Het laatste nieuws van CarXpert

  • Wijziging wegenbelasting voor oldtimers

    Per 1 januari 2014 gelden er nieuwe regels voor oldtimers, voor wat betreft de motorrijtuigenbelasting (MRB). Waar eerst een oldtimer na 25 jaar vrijgesteld werd van motorrijtuigenbelasting (MRB), zal dat per begin volgend jaar pas na 40 jaar zijn. Lees meer >>

  • Nieuwe Europese bandenlabels

    Per 1 november 2012 zijn bandenlabels verplicht in de Europese regelgeving voor alle banden voor personenwagens en lichte en zware bedrijfsvoertuigen die vanaf 1 juli 2012 worden geproduceerd. Door de toevoeging van een bandenlabel wordt het voor een consument duidelijker aan welke eisen een band moet voldoen en waar een bepaald kenmerk voor staat. Uiteindelijk kan de consument zelf beter bepalen welk type band hij wil aanschaffen. Lees snel meer >>

Bekijk alle nieuwsitems >>

Zoek een CarXpert bij u in de buurt