Motorolie

Olie verversen is een belangrijk aspect van het onderhoud aan uw auto. De levensduur en de prestaties van de motor worden voor een groot deel bepaald door de smering. Om te zorgen dat de motor van uw auto topprestaties kan blijven leveren is een goede smering van de motor noodzakelijk. Bovendien gaat een goed gesmeerde motor langer mee.
De olie in uw motor vermindert bovendien de slijtage van bewegende onderdelen, koelt de motor en beschermt tegen corrosie.

Olie heeft als hoofdtaak te zorgen voor smering en koeling van de motor. Doordat steeds meer motoren betere prestaties kunnen leveren, worden er ook steeds hogere eisen aan de motorolie gesteld.

Het is niet raadzaam om verschillende oliën met elkaar te mengen of zomaar over te stappen op een andere oliesoort. Informeer vrijblijvend naar de oliesoort die voor uw auto geschikt is.

Controleer uw oliepeil elke maand en laat de olie regelmatig verversen.

Terug naar de kennisbank

Het laatste nieuws van CarXpert

  • Wijziging wegenbelasting voor oldtimers

    Per 1 januari 2014 gelden er nieuwe regels voor oldtimers, voor wat betreft de motorrijtuigenbelasting (MRB). Waar eerst een oldtimer na 25 jaar vrijgesteld werd van motorrijtuigenbelasting (MRB), zal dat per begin volgend jaar pas na 40 jaar zijn. Lees meer >>

  • Nieuwe Europese bandenlabels

    Per 1 november 2012 zijn bandenlabels verplicht in de Europese regelgeving voor alle banden voor personenwagens en lichte en zware bedrijfsvoertuigen die vanaf 1 juli 2012 worden geproduceerd. Door de toevoeging van een bandenlabel wordt het voor een consument duidelijker aan welke eisen een band moet voldoen en waar een bepaald kenmerk voor staat. Uiteindelijk kan de consument zelf beter bepalen welk type band hij wil aanschaffen. Lees snel meer >>

Bekijk alle nieuwsitems >>

Zoek een CarXpert bij u in de buurt