Banden kopen

Aandachtspunten voor de aanschaf van banden:

 • Koopt u alleen banden bij een erkende bandenspecialist, CarXpert is een erkende specialist.
 • Vernieuwt u de banden tenminste per as gelijk.
 • Voertuigen met vierwielaandrijving zullen in het algemeen met vier identieke banden worden afgeleverd.
 • Koopt u nieuwe banden denk aan de reserveband.
 • Denkt u bij nieuwe montage altijd aan nieuwe ventielen.
 • Denkt u alstublieft aan eventuele looprichting eisen.

Waarom nieuwe banden?
Waarom nieuwe banden en niet het loopvlak vernieuwen of gebruikte banden onder de auto zetten? Niet alleen voor het aanzicht zijn nieuwe banden een voordeel! Naast de verbeterde zekerheid door de volledige profieldiepte, rijden nieuwe banden vaak ook lichter. Nieuwe banden worden door de fabrikant grondig beproefd en garanderen een optimale zekerheid voor u en uw voertuig.

Dringend afgeraden wordt het gebruik van gebruikte banden, zoals ze bij de autohandelaar te koop zijn. Het is namelijk moeilijk te achterhalen hoe de banden in hun vorige leven gebruikt zijn, of hoe ernstig bijvoorbeeld de binnenkant van de band beschadigd is door het vaak meenemen van stoepranden. Dit kan tot lekke banden leiden.

Opletten
Het wordt ernstig aangeraden nieuwe banden de eerste 200 tot 300 kilometer rustig in te rijden, dit om het loopvlak te laten wennen. Daarna kan de volledige capaciteit van de band uitgebreid worden.

Reservewiel
Wanneer heeft u voor de laatste keer uw reservewiel bekeken? Veel autorijders kunnen zich niet meer herinneren hun reservewiel ooit wel eens gecheckt te hebben. De verrassing bij pech is dan ook groot en is verbonden met de gemiddeld dure service van de mobiele pechdienst. Vaak heeft het vervangingswiel of het noodwiel geen lucht of heeft het andere schroeven dan de aluminium velg.

Dus...:

 • Controleert u regelmatig uw reservewiel op zijn luchtdruk.
 • Verzeker u daarvan dat de juiste schroeven voor montage bij u heeft.
 • Ook van het reservewiel moet de minimale profieldiepte 1,6 mm zijn.

Terug naar de kennisbank

Het laatste nieuws van CarXpert

 • Wijziging wegenbelasting voor oldtimers

  Per 1 januari 2014 gelden er nieuwe regels voor oldtimers, voor wat betreft de motorrijtuigenbelasting (MRB). Waar eerst een oldtimer na 25 jaar vrijgesteld werd van motorrijtuigenbelasting (MRB), zal dat per begin volgend jaar pas na 40 jaar zijn. Lees meer >>

 • Nieuwe Europese bandenlabels

  Per 1 november 2012 zijn bandenlabels verplicht in de Europese regelgeving voor alle banden voor personenwagens en lichte en zware bedrijfsvoertuigen die vanaf 1 juli 2012 worden geproduceerd. Door de toevoeging van een bandenlabel wordt het voor een consument duidelijker aan welke eisen een band moet voldoen en waar een bepaald kenmerk voor staat. Uiteindelijk kan de consument zelf beter bepalen welk type band hij wil aanschaffen. Lees snel meer >>

Bekijk alle nieuwsitems >>

Zoek een CarXpert bij u in de buurt