AircoCheck

Haal de frisheid (weer) in uw auto!
 
Zodra de temperaturen omhoog gaan verwacht u een juiste werking van uw airco. Maar weet u dat de airconditioning van uw auto toch minstens 1x per jaar gecheckt moet worden! Jaarlijks “lekt” een airconditioning tot zo’n 10% koudemiddel waardoor de werking van het systeem aanzienlijk vermindert.
Koudemiddel zorgt voor de smering van onder andere de compressor in de installatie. Wanneer een aircosysteem te weinig koudemiddel bevat, is de smering onvoldoende. Gevolg is dat het systeem maximaal moet presteren met een minimale smering waardoor ernstige schade kan ontstaan, oplopend tot enkele honderden Euro’s. Een jaarlijkse controle van de airco, voordat de echte warmte zich aandient, wordt dan ook ten zeerste aanbevolen.

De AircoCheck houdt o.a. in:

 • Uitstroom temperatuur meten van de koude lucht
 • Druk in het Aircosysteem meten
 • Controle op eventuele lekkage
 • Interieur- en pollenfilters controle
 • U ontvangt een uitgebreid checkformulier met een advies voor eventueel vervolg ondehoud en/of noodzakelijke reparaties die buiten deze check vallen.

Uw Airconditioning heeft periodiek onderhoud nodig om schoon en fris te blijven. Het systeem bevat ook onderdelen die tijdig vervangen dienen te worden. Wacht u te lang, dan komt er te veel vuil in het Aircosysteem. Vitale onderdelen kunnen daardoor kapot gaan. Dit brengt onnodig hoge kosten met zich mee en bovendien ademt u vervuilde lucht in.
Een goed werkend, schoon aircosysteem zuivert de lucht U kunt bij uw CarXpert ook terecht voor een uitgebreide AircoCheck, deze is inclusief reiniging van het kachelhuis en indien nodig vervangen wij het interieurfilter.

Vraag uw CarXpert naar een offerte voor deze uitgebreide AircoCheck.

Terug naar de kennisbank

Het laatste nieuws van CarXpert

 • Wijziging wegenbelasting voor oldtimers

  Per 1 januari 2014 gelden er nieuwe regels voor oldtimers, voor wat betreft de motorrijtuigenbelasting (MRB). Waar eerst een oldtimer na 25 jaar vrijgesteld werd van motorrijtuigenbelasting (MRB), zal dat per begin volgend jaar pas na 40 jaar zijn. Lees meer >>

 • Nieuwe Europese bandenlabels

  Per 1 november 2012 zijn bandenlabels verplicht in de Europese regelgeving voor alle banden voor personenwagens en lichte en zware bedrijfsvoertuigen die vanaf 1 juli 2012 worden geproduceerd. Door de toevoeging van een bandenlabel wordt het voor een consument duidelijker aan welke eisen een band moet voldoen en waar een bepaald kenmerk voor staat. Uiteindelijk kan de consument zelf beter bepalen welk type band hij wil aanschaffen. Lees snel meer >>

Bekijk alle nieuwsitems >>

Zoek een CarXpert bij u in de buurt